Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Wij zijn een onafhankelijke speler in bank, verzekeringen en kredieten.
Wij geven onafhankelijk advies ivm sparen, beleggen, kredieten, pensioenplanning en successieplanning.

contactgegevens: info@nc-finance.be

Dalende rente spaarboekjes

Bank en verzekeringenPosted by Jelle Nevelsteen Wed, December 02, 2015 14:05:35
Beste lezers,


Deze week maakte KBC bekend dat ze de rente op hun spaarrekening doen dalen tot 0.15% (0.05% basisintrest + 0.10% getrouwheidspremie). Dit is een historisch dieptepunt. De rentedaling zal zich waarschijnlijk doorzetten bij de rest van de banken. Verwacht wordt dat de rente op spaarrekeningen tot eind 2016 laag zal blijven en zelfs nog kan zakken tot het wettelijk minimum van 0.11%.

Tegelijkertijd is de inflatie in november gestegen tot 1.52%. Als u geld op een spaarrekening zet, verliest u dus momenteel 1.37% aan koopkracht. Dit betekent dat sparen via een spaarrekening u armer maakt.

Vervolgens zien we dat de lange termijnrente ook zeer laag staat. Op een termijnrekening van KBC krijgt u 0.55% brutorendement als u uw geld voor 5 jaar vastzet. Ook hier verliest u aan koopkracht door te sparen.

Wat kan u doen om deze collectieve verarming tegen te gaan?

1. U heeft een spaarboekje nodig om onvoorziene kosten op te vangen.

2. Pensioensparen is een van de rendabelste investeringen die u kan doen. Bovendien levert dit ook een aanzienlijk fiscaal voordeel op, wat ten goede komt van uw rendement. Sinds de oprichting van de pensioenspaarfondsen, behalen ze een gemiddeld rendement op jaarbasis van 6.40%. Bij AXA loopt dit op tot 7.20%

3. Wenst u zekerheid over uw kapitaal, dan kiest u best voor investeringen met garantie van de bank. Weet wel dat dit ten koste zal gaan van uw rendement

4. U hoeft niet te sparen via een spaarrekening. Dit kan ook perfect via fondsen of een combinatie van beide. Door middel van regelmatige stortingen bent u minder afhankelijk van pieken en dalen op de beurs. Een spaarplan kan vaak al vanaf 25€ per maand.

5. Respecteer uw beleggingstermijn en verkoop niet overhaast.

6. Kies voor flexibele gemengde fondsen die wereldwijd kunnen beleggen. Zij kunnen actief inspelen op opportuniteiten en tijdig hun portefeuille aanpassen om deze mee te nemen.

7. Kies voor een bankier die uw goed advies geeft, u bent dan al half gewonnen.

Mvg,

Het NC Finance TeamFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.