Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Wij zijn een onafhankelijke speler in bank, verzekeringen en kredieten.
Wij geven onafhankelijk advies ivm sparen, beleggen, kredieten, pensioenplanning en successieplanning.

contactgegevens: info@nc-finance.be

Investeringsnieuwsbrief NC Finance september 2015

Bank en verzekeringenPosted by Jelle Nevelsteen Wed, September 09, 2015 11:12:05

Beste lezers,

Sinds het referendum in Griekenland kennen we woelige maanden op de beurs. De situatie in Griekenland mag dan tijdelijk genormaliseerd zijn, maar voor Griekenland is het afwachten of ze alle besparingen door de politieke molen kunnen krijgen. Vervolgens is er eind augustus minder goed nieuws uit het verre oosten gekomen. De groeicijfers uit China waren minder groot dan verwacht. De groeivertraging van de Chinese economie en de waardevermindering van de Chinese munt heeft een heuse verkoopsgolf op gang gebracht. Tot slot is het afwachten hoe de VS dit nieuws gaan verwerken, daar zij van plan waren hun belangrijkste rentevoet te laten stijgen.

Dit alles heeft geresulteerd in een tussentijdse correctie. Zo heeft de Bel 20 een kleine 5% verloren tijdens de zomermaanden. Tussentijdse dalingen kunnen altijd plaatsvinden en zijn vaak interessante koopmomenten voor zowel een klant als een beheerder van een fonds. Bovendien biedt AXA een extra gemoedsrust aan door een stop loss toe te voegen aan hun producten Piazza en Oxylife. Bij zeer grote correcties gaat u automatisch langs de zijlijn staan om de verliezen te beperken.

In dit opzicht is het belangrijk te kiezen voor fondsen die streven voor kapitaalsbehoud bij beurscorrecties en meegenieten van de stijgingen van de verschillende activaklassen. Hier adviseren wij flexibel gemengde fondsen die kunnen wisselen tussen de verschillende activaklassen (aandelen, obligaties, vastgoed, valuta, etc). Een flexibel gemengd fonds spreidt het risico en de specialist beheerder kan kiezen waar hij rendement voor u kan zoeken. Een van deze fondsen is Carmignac Patrimoine.

Fonds in de kijker: Carmignac Patrimoine

· Opgericht in 1989

· Patrimoniaal beheer: bescherming van de koopkracht

· Slechts 3 negatieve jaren op een historiek van 26 jaar

· Rendement 2008 (grootste beurscorrectie sinds 1929): 0.01%

· Nog nooit een negatief rendement gekend over een periode van 3 jaar, ongeacht het instapmoment

· Gemiddeld rendement laatste 5 jaar 4.16% per jaar

Voor meer informatie mag u altijd een afspraak met ons maken.

NC FINANCE

Uw partner in sparen en beleggen.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.