Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Wij zijn een onafhankelijke speler in bank, verzekeringen en kredieten.
Wij geven onafhankelijk advies ivm sparen, beleggen, kredieten, pensioenplanning en successieplanning.

contactgegevens: info@nc-finance.be

Fiscaal gestimuleerd sparen

Bank en verzekeringenPosted by Jelle Nevelsteen Wed, October 28, 2015 20:18:53
Beste klanten,


De Belgische overheid voorziet voor particulieren 2 manieren van fiscaal gestimuleerd te sparen:

1. Het pensioensparen
Dit kan u doen via uw bank of via uw verzekeringsmakelaar. Beiden genieten dezelfde fiscale voordelen (namelijk 30% + gemeentelijke opcentiemen). U mag in het pensioenspaarplan dit jaar 940€ storten. Het verschil tussen beide formules ligt in de garanties.
Het bancair pensioensparen verloopt altijd via een pensioenfonds. U koopt deelbewijzen van een fonds wat uw geld belegd in aandelen en obligaties. Over de gestorte bedragen geniet u geen enkele garantie, maar het potentieel rendement kan hoger liggen dan een verzekeringsformule.
Het pensioensparen via een verzekeringscontract kan in fondsen belegd worden, in tak 21 formules met gewaarborgde rentevoeten en kapitalen of een combinatie van beiden. Via tak 21 geniet u van kapitaalsgarantie en intrestgarantie, maar de verwachte rendementen zijn lager.

2. Het langetermijnsparen
Dit kan u enkel via een verzekeringscontract doen. De fiscale voordelen zijn dezelfde dan het pensioensparen, nl 30% + gemeentetaks. De hoogte van de premie wordt berekend op basis van uw netto belastbaar inkomen en kan maximaal 2.260EUR bedragen. Het langetermijnsparen kan u wel alleen doen als u geen of een zeer beperkt woonkrediet heeft.

Indien u meer informatie wenst of een onafhankelijke offerte, mag u ons altijd contacteren.

Mvg,


NC Finance.