Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Wij zijn een onafhankelijke speler in bank, verzekeringen en kredieten.
Wij geven onafhankelijk advies ivm sparen, beleggen, kredieten, pensioenplanning en successieplanning.

contactgegevens: info@nc-finance.be

Storm en onweer

Bank en verzekeringenPosted by Jelle Nevelsteen Mon, August 31, 2015 14:52:41
Beste,


De laatste jaren komen er steeds meer en zwaardere stormen voor. Nu is het niet voor iedereen duidelijk wat al dan niet verzekerd is. Hieronder vindt u een korte opsomming van alles wat u kan verzekeren en in welke verzekering dit kan:

1. Brandverzekering - Waarborg storm, hagel, sneeuw- en ijsdruk
Over het algemeen is alles verzekerd wat aan het gebouw is vastgemaakt en kapot gaat door een van bovenstaande schadegevallen. Bovendien is de gevolgschade aan het gebouw (of inhoud als dit mee verzekerd is) ook verzekerd.
Bij een aantal maatschappijen is de inhoud die zich buiten het gebouw bevindt ook mee verzekerd in storm- en hagelschade.
Kijk ook goed de algemene voorwaarden na voor de definitie van een storm. Meestal is het windsnelheden >80km per uur of soortgelijke schade aan andere gebouwen op een afstand <10 km.


2. Brandverzekering - Gestald voertuig (betalende optie)
Indien u deze waarborg heeft is uw voertuig of zijn uw voertuigen (het aantal moet u doorgeven) mee verzekerd voor dezelfde waarborgen als uw brandverzekering. Dit betekend ook storm-en hagelschade. Sommige maatschappijen voorzien deze waarborg ook voor de voertuigen die in de onmiddellijke omgeving van het gebouw geparkeerd zijn. Deze waarborg is zeker en vast handig voor de personen die geen omniumverzekering voor hun wagen meer wensen, maar toch in storm-en hagelschade wensen verzekerd te zijn.


3. Autoverzekering - (kleine)omnium
De waarborg (kleine)omnium voorziet ook schade door storm-en hagelschade. U kan dus ook beroep doen op deze verzekering indien u schade heeft geleden aan uw voertuig na een zware storm. Let wel de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering betaalt geen vergoeding na een stormschade.


4. Alle risicoverzekering voor specifieke voorwerpen
Deze verzekering verzekerd alle mogelijke schadegevallen waaronder ook storm- en hagelschade.

5. Schade door toedoen van een derde
Stel u lijdt schade door tuinmeubilair dat is gaan vliegen, dan heeft u recht op een vergoeding van de eigenaar van dit meubilair. Deze persoon moet dan zijn brand/familiale verzekering aanspreken om de schade te vergoeden.

6. Het rampenfonds
Indien u niet verzekerd bent, en de storm wordt erkend als natuurramp, kan u een claim indienen bij het rampenfonds om uw schade vergoed te zien.

Heeft u meer informatie nodig, of wenst u een afspraak met een van onze experts, mag u ons altijd contacteren op ons e-mail adres info@nc-finance.be

Mvg,


Het NC Finance Team