Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Wij zijn een onafhankelijke speler in bank, verzekeringen en kredieten.
Wij geven onafhankelijk advies ivm sparen, beleggen, kredieten, pensioenplanning en successieplanning.

contactgegevens: info@nc-finance.be

Curalia

Bank en verzekeringenPosted by Jelle Nevelsteen Thu, August 27, 2015 16:12:48
Beste,

Wij horen dat klanten van Curalia (RIZIV, VAPZ, ed) 3 voorstellen krijgen in verband met hun pensioenproducten:

1. Intrestgaranties uit het verleden laten vallen en alles laten oprenten aan 1.50%
2. Transfer van reserves naar een andere maatschappij
3. het behoud van de intresten uit het verleden, maar geen intrestgaranties meer voor de toekomst

Wij bekijken voor u de 3 opties:
1. indien u de garanties uit het verleden laat vallen, verliest u rentevoeten die kunnen oplopen tot boven 3% op jaarbasis. Op het eerste zicht lijkt dit weinig interessant. Als u echter blijft bijstorten controleert u best de instapkosten en de beheerskosten. Deze kunnen oplopen tot +6% per jaar.
2. Transfer van reserves naar een andere maatschappij. Dit kan interessant zijn omwille van meerdere redenen. Ten eerste kan u uw reserve onderbrengen bij een solide financiƫle speler op de Belgische markt (oa. AXA verzekeringen en Allianz verzekeringen). Bovendien geeft het weinig vertrouwen, dat een maatschappij haar contractuele verbintenissen niet na komt. Tot slot kan u bij andere maatschappijen uw patrimonium optimaliseren via vastgoedfinanciering/wedersamenstellingskredieten.
3. Het behoud van de intresten uit het verleden lijkt de meest interessante optie als u een nieuw contract bij een andere maatschappij opstart voor de toekomstige stortingen van uw pensioenverzekering. Ik heb het hier echter moeilijk mee: een maatschappij die maatregelen moet nemen om haar contractuele afspraken na te komen, zal dit waarschijnlijk in de toekomst ook moeten doen.

De meeste gemoedsrust koopt u volgens ons bij een transfer naar een financieel solide maatschappij die haar afspraken kan nakomen. Kies liefst voor een wereldspeler die onafhankelijk van lokale problemen haar afspraken kan nakomen op lange termijn.

Mvg,

NC Finance

Wilt u meer informatie stuur dan een mailtje naar info@nc-finance.be